ORGANITZADORS

  • JOSEP PICH MITJANA (Manresa, 1967) és llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona (1991) i doctor per la Universitat Pompeu Fabra (1999), amb la tesi «Valentí Almirall i Llozer (1841-1904) i la gènesi del catalanisme polític». Actualment exerceix com a professor d’Història Contemporània a la Universitat Pompeu Fabra. Especialista en història del moviment catalanista, tant del seu vessant polític com del cultural. Ha editat les memòries de l’advocat, periodista i dirigent republicano federal barceloní Conrad Roure (1841-1928), Recuerdos de mi larga vida, en set toms.  Ha publicat El Centre Català. La primera associació política catalanista (1882-1894) (2002). Almirall i el Diari Català (2003). Federalisme i catalanisme: Valentí Almirall i Llozer (1841-1904) (2004), Valentí Almirall i el federalisme intransigent (2006), Francesc Pi y Margall y la crisis de Melilla de 1893-1894 (2008). També és autor diversos articles de recerca històrica publicats en revistes especialitzades. Les seves línies d’investigació actual són: la història política espanyola de la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX (del Sexenni democràtic a la Restauració), la història política i cultural catalana de la segona meitat del segle XIX i la primera dècada del segle XX, el federalisme, el catalanisme i l’imperialisme espanyol a Marroc.
  • JOSEP CONTRERAS RUIZ (Terrassa, 1977). És llicenciat en Història per la Universitat Autonòma de Barcelona i Màster en Iniciació a la Recerca en Història Comparada, Social, Política i Cultural per la mateixa universitat amb la tesina Manuel Azaña i la política catalana (2006). És autor del llibre Azaña y Cataluña. Historia de un desencuentro (Barcelona, Edhasa, 2008). L´any 2012 va presentar la seva tesi doctoral a la Universitat Pompeu Fabra, El somriure de la política. Ninotaires al voltant de la Segona República, dirigida per Enric Ucelay-Da Cal i Josep Pich Mitjana, on s’aborda la influència de les revistes satíriques en el discurs polític durant la Segona República espanyola (1931-1936). És professor interí de secundària. Actualment, Contreras ha centrat el seu interès en l’estudi del dibuix satíric al llarg del segle XX.                                                             
  • JUAN PASTRANA PIÑERO. Doctor en Historia per la Universitat Pompeu Fabra (2013) amb la tesi “La guerra de Ifni-Sáhara y la lucha por el poder en Marruecos”. Les seves principals línies d’investigació són els conflictes colonials espanyols, la història de la II Guerra Mundial i la guerra de Vietnam. Ha escrit diversos articles sobre història militar a Historia y Vida entre els quals destaquen “Guderian. El padre de la guerra relámpago” o “Maginot: gran muralla contra el viejo enemigoalemán”                                                                                                                                                                                                                              
  • SEBASTIÀ BENNASAR LLOBERA (Palma, 1976). Periodista i escriptor. Llicenciat en Humanitats per la UPF (2009) i Màster en Història del Món (UPF, 2011), ha publicat un total de 25 llibres de tots els gèneres literaris. En la seva obra de no ficció destaquen els assaigs Rere les passes del rei en Jaume (Promomallorca, 2008); Pot semblar un accident, la novel·la negra i la transformació social dels Països Catalans, 1999-2010 (Meteora, 2011); 501 crims que has de conèixer abans de morir (Editorial Ara Llibres, 2011); La primavera dels indignats (Editorial Meteora, 2011); o Retrats. Emili Teixidor. (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, 2013). La seva darrera novel·la publicada és Nocturn de Sant Felip Neri (Meteora, 2013). Dirigeix el festival de novel·la negra Tiana Negra i juntament amb Carles Domènec el projecte Bearn (http://bearn.cat). És estudiant del doctorat en història de la UPF.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s